Om oss

Hjärtligt välkommen till den här webbplatsen som handlar om företagande och om att starta sitt eget företag. Här kommer vi diskutera alla möjliga ämnen som rör företagande och ge konkreta tips som du som är nyfiken på att bli egenföretagare kan få stor användning av. Att starta företag innebär en rad olika saker att tänka på och här gäller det att många gånger hålla huvudet kallt.

Är du ämne för att vara företagare? Detta kommer vi diskutera här på sajten; alla är inte skapta för att vara företagare, men samtidigt är det en vanesak och vi kommer ge dig bra förutsättningar genom att erbjuda läsning inom detta. Vi kommer gå igenom starten av företag och vad du ska tänka på i samband med det. Dessutom kommer vi prata om vikten av att ha en tydlig affärsplan för att få en överblick över verksamheten.

Här kommer vi också belysa den finansiella sidan av företagandet, bland annat genom att se på detta med finansiering och avgöra hur du kan finansiera kostnaderna i ditt företag. Sammankopplat med detta är också ekonomisk planering i form av budget, där de olika delarna resultatbudget och likviditetsbudget måste finnas.

Hur ska du hitta dina kunder som kommer köpa dina varor eller tjänster? Detta ska vi också titta på och ge lite konkreta tips hur du ska nå ut. Vi kommer också mer specifikt titta på arbetet som distributör; hur arbetar en sådan och vad är viktigt att tänka på här? Inte minst kommer vi dessutom prata om vikten med att använda rätt uppsättning IT-verktyg för att sköta verksamheten på bästa sätt – allt från en prisvärd laptop med skrivare till programvaror som är bra att ha. Förutom detta kommer vi också betona vikten av att ha en fungerande backup-lösning i kombination med en professionell programvara för antivirus.

Återigen välkommen till oss!

monopoly