Starta företag med ett företagslån

Drömmen om att starta ett eget företag är det troligtvis många som sitter på. Tänk dig att få arbeta med det som du älskar mest och veta att det är din absolut egna butik, verksamhet eller kanske restaurang som du bedriver. Det är en mycket härlig känsla som är svårslagen på många sätt, men för att starta upp ett företag krävs mer än bara en bra affärsplan.

Det största problemet som många har när de vill starta upp ett företag är helt klart finansieringen. Att sitta på så mycket pengar som behövs är det ytterst få som gör och därför är det vanligt att ansöka om ett företagslån. Företagslån kan se olika ut beroende på vilken långivare eller bank som du vänder dig till. Vissa aktörer erbjuder endast företagslån till redan befintliga företag som kan uppvisa en bra inkomst, medan andra riktar sig till helt nya företag som är i uppstartsfasen. De företag som ansöker om lån men som redan är uppstartade, använder oftast pengarna för att få mer kapital, utveckla verksamheten eller kanske bekosta en konferens där teambuildingaktiviteter med Kickoff i Stockholm har inkluderats.

Så fungerar ett företagslån

Det är stor skillnad på att ansöka om ett företagslån för redan befintligt bolag och att ansöka om ett till ett företag som är helt nystartat. Du har ingen inkomst att visa upp och det är omöjligt att veta om det kommer gå bra för din verksamhet i framtiden eller inte. När du ansöker om ett uppstartslån är det därför mycket viktigt att du kan presentera en väldigt bra och detaljerad affärsplan, men även att du har en uträknad budget för hur mycket du behöver.

Banken använder sig sedan av din affärsplan och budget för att kunna avgöra om de är villiga att låna ut pengar till dig eller inte. Banken behöver känna ett starkt förtroende för dig som kund och behöver säkerställa att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom angiven tid. Därför är det inte helt ovanligt att de även tittar på din privatekonomi för att på så sätt kunna ta ett mer rättvist beslut.

Enkelt att ansöka

Att ansöka om ett företagslån är otroligt enkelt och det enda du behöver är en enhet med tillgång till internet. Det kan till exempel vara en surfplatta, en dator eller din vanliga mobiltelefon. Att ansöka om företagslån via nätet är det tveklöst det bästa och enklaste alternativet, dock skiljer det sig en del från när man ansöker om t.ex. ett privatlån. Du kommer inte att få något preliminärt beslut på skärmen som vid snabblån eller sms-lån, utan kommer behöva komma i kontakt med banken för en mer ingående diskussion och komplettering av uppgifter, så som just din budget och affärsplan.

monopoly